Radno vreme šalter sala filijala Fonda PIO - od 8 do 15 časova, izuzev Beogradske i Kragujevačke filijale, koje ponedeljkom rade produženo do 18 časova.  Šalter sala Odeljenja za PIO po međunarodnim ugovorima, Direkcija Fonda u Beogradu, Dr Aleksandra Kostića  9,  radi od 8 do 15 časova, a  kancelarija za pravnu pomoć - od 8 do 13 časova.   
Na 45. sednici Upravnog odbora RF PIO, održanoj 20. septembra u Filijali Kruševac, predstavljena je, pored ostalog, Informacija o finansijskom poslovanju RF PIO za period januar – jun 2017. godine. Ukupni prihodi i primanja Fonda u ovom periodu ostvareni su u iznosu od 283,80 milijardi dinara, što je nominalno više za 1,16% u odnosu na isti period 2016. Učešće transfera iz republičkog budžeta iznosilo je 31,38% što predstavlja smanjenje učešća u finansiranju Fonda u odnosu na isti period prethodne godine (35,67%). Ukupni rashodi i izdaci Fonda u prvih šest meseci 2017. iznosili su 288,91 milijardu dinara. Na sednici je predstavljen Izveštaj o realizaciji Plana javnih nabavki RF PIO za period 1. april – 30. jun 2017, kao i Godišnji Plan kontrole javnih nabavki.
Pristup elektronskim servisima Fonda je bezbedan za korišćenje. Obaveštenje, odnosno upozorenje koje se prikazuje u internet pretraživačima prilikom pristupa ovim servisima je iz razloga što je registracija SSL sertifikata u toku.
Fond PIO besplatno overava potvrde o životu korisnicima koji imaju prebivalište u Srbiji, a primaju inostranu penziju. Overa potvrda o životu može se obaviti u svim filijalama Fonda, službama filijala i ispostavama, a korisniku je potrebna samo lična karta radi identifikacije. Detaljnije …
Zbog rekonstrukcije stare poslovne zgrade, deo Filijale Fonda PIO u Sremskoj Mitrovici privremeno je izmešten na novu lokaciju, u Svetog Dimitrija broj 2.
Zaključkom Vlade Republike Srbije od 3. februara 2017. godine, do kraja 2017. godine obezbeđeno povezivanje staža osiguranja zaposlenima i bivšim zaposlenima kojima poslodavac nije uplatio doprinose za penzijsko i invalidsko osiguranje za sve godine rada. Detaljnije... 
Fond PIO je omogućio građanima da elektronski podnesu zahtev za dobijanje potvrda ili uverenja koja izdaje RF PIO. Web-aplikacija e-Zahtevi služi za elektronsko podnošenje zahteva za izdavanje potvrda i uverenja, putem interneta. Zahtevi se podnose matičnoj filijali Fonda u mestu u kojem korisnik ili osiguranik boravi. Detaljnije uputstvo za upotrebu web aplikacije e-Zahtevi za potvrde/uverenja može se pogledati na sajtu RF PIO a za sva eventualna pitanja zainteresovani mogu da se obrate i Kontakt centru na brojeve telefona 0700/017-017 ili 011/3060-680, svakim radnim danom od 8 do 15 časova.
Potvrde i uverenja o podacima unetim u matičnu evidenciju osiguranika i matičnu evidenciju korisnika RF PIO mogu podići i druga lica, ukoliko za podnosioca zahteva dostave popunjenu i potpisanu Izjavu o saglasnosti osiguranika, odnosno Izjavu o saglasnosti korisnika i ličnu kartu.

Isplatа penzija

 Kategorija penzionera  Penzija za  Datum isplate
 Zaposleni  II deo za septembar 
 25. oktobar - preko tekućih računa 
 25. oktobar - na kućne adrese
 25. oktobar - na šalterima pošta 
 Samostalne delatnosti  septembar  3. oktobar
 Poljoprivredni  septembar  5. oktobar
 Vojni  septembar  5. oktobar
 Republike bivše SFRJ  avgust  23. septembar
Kontakt Centar RFPIO
Baner lat
 
Međunarodni dani razgovora
BOSNA I HERCEGOVINA
BanerDaniRazgovoraBiHNS2017 BanerDaniRazgovoraBiHBGD2017
Novi Sad Beograd
 

Glas Osiguranika

brosurenLAT