Дигитални караван у Обреновцу

Image

30. 9. 2023. На позив премијерке Ане Брнабић, у циљу промоције дигиталних услуга и Пензионерске картице, Фонд ПИО данас је био део експедиције “Дигитални караван” која је одржана у Обреновцу.

Данашње радионице имале су за циљ подизање свести грађана о значају дигиталних вештина и писмености, а најстарији грађани су у Дигиталном кутку имали радионице на тему електронског идентитета, односно ко је еГрађанин, како се користи еУправа, еТрговина, подизање свести о томе да су млади ти који уче старије и на тај начин премошћују јаз између генерација.

Премијерка Ана Брнабић посетила је и штанд Фонда ПИО где се информисала о свим бенефитима које доноси Пензионерска картица нове генерације и том приликом смо је упознали са онлајн пријавом за картице.

Фонд ПИО настоји да активно учествује у свим процесима дигитализације како би корисницима омогућио да остваре своја права на што лакши и бржи начин, а Пензионерска картица нове генерације је најновији пројекат који помаже побољшању квалитета живота наших старијих суграђана.

Подели

<