Директор Фонда обишао Удружење пензионера и Дом за старе у Смедереву

Image

23. 6. 2023. Директор Републичког фонда ПИО, Реља Огњеновић, са сарадницима, обишао је 22. јуна Удружењe пензионера града Смедерева и присуствовао свечаности поводом обележавања 80 година постојања и рада ове пензионерске организације.

Након тога, директор Фонда је посетио Дом за стара лица у Смедереву и донирао им је телевизор који је обезбедио из сопствених средстава.

  • Ова установа окупља 190 корисника од којих половина не може да се самостално стара о себи. На њихову молбу, из сопствених средстава донирао сам им телевизор који је био неопходан да би корисницима употпунио угођај дружења и уживања. Велики утисак на мене оставила је количина љубави коју сам имао прилике да осетим у разговору са корисницима, у стиску руке и благим погледима. Старије особе овде имају леп амбијент, пристојне и условне просторије за боравак и надасве веома љубазно и предусретљиво особље – рекао је том приликом Реља Огњеновић.

Директор Фонда је подсетио да је квалитет живота старијих суграђана важан сегмент сваког друштва и овакав однос према нашим старима показатељ је да је увек могуће пружити више ако свако уложи делић труда и учини им старост лепшом и пријатнијом.

Фонд ПИО традиционално негује добру сарадњу са свим удружењима пензионера, пензионерским организацијама, домовима за старе и свима који улажу напоре како би се подигао квалитет живота старијих особа.

Image
Image
Image

Подели

<