Фонд потписао споразум са Банком Поштанска штедионица

Image

30. 9. 2023. Директор Републичког фонда ПИО Реља Огњеновић данас је, у Министарству финансија, у присуству потпредседника Владе Републике Србије и министра финансија Синише Малог, потписао Споразум о сарадњи са Бојаном Кекићем, председником Извршног одбора Банке Поштанска штедионица. За највећи број наших корисника, који користе услуге исплате пензија преко Банке Поштанске штедионице, ово је веома важна вест, јер ће уз Пензионерску картицу  остварити додатне погодности, као што су попусти за одржавање рачуна у распону од 10 до 30% у односу на важеће тарифе, вођење текућег рачуна за нове кориснике Банке са Пензиоенрском картицом шест месеци без накнаде, исплату пензија унапред без накнаде, смањење каматне стопе за 2% за динарске готовинске кредите за рефинансирање.

Министар финансија Синиша Мали је истакао да ће пензионерска картица донети бројне погодности при плаћању робе и услуга и захвалио је Поштанској штедионици што је препознала напоре државе Србије да помогнемо нашим најстаријим суграђанима. Он је саопштио да се овај пројекат укључило више од 650 фирми и институција, велики број малопродајних ланаца, здравствених установа, апотека, као и јавна предузећа.

  • Наравно то није крај. Позивам сва предузећа, све установе, све институције, све оне који су заинтересовани да помогну за оне који су већ пријавили а нису добили картицу да их на кућну адресу и добију и да кренемо од понедељка у њихову примену. Осим пензионерске картице и повишице од 5,5 одсто, која следи уз пензију за октобар, наши најстарији суграђани добиће од 1. јануара следеће године још једно повећање пензије и то од 14,8 одсто, тако да када погледамо прошлу и ову годину, укупно повећање пензије у Србији биће преко 56%, дакле далеко изнад било каквог нивоа инфлације, што на прави начин показује како и на који начин водимо рачуна о животном стандарду наших најстаријих суграђана. Додатно на све то, као што је председник Вучић и обећао, крајем новембра, почетком децембра ићи ћемо са једнократном исплатом у износу од 20.000 динара за све наше најстарије суграђане, дакле један прави начин да им се одужимо за све оно што су урадили за нашу земљу, да покажемо бригу према њима, једно велико хвала за сву подршку коју нам пружају.

Председник Извршног одбора Банке Поштанска штедионица Бојан Кекић је рекао да преко текућих рачуна код ове банке пензију прима 664.000 пензионера. За кориснике Пензионерских картица припремљен је посебан пакет погодности:

  • Банка Поштанска штедионица искористила је економску и финансијску стабилност коју је омогућило Министарство финансија доследним спровођењем политике државе Србије.  За кориснике Пензионерских картица припремили смо пакет погодности, за нове пензионере омогућили смо да могу седам дана раније да подигну пензију у односу на редовну уплату и то без камате, а за све нове и старе пензионере смањили смо накнаду и продужили важење оних најнижих тарифа, тако да је сада накнада за пензионере 125 динара, за оне који су примали на кућну адресу са 165 динара смањили смо за 32%, односно то је сада 112 и по динара.

Директор Фонда ПИО Реља Огњеновић истакао је да се наставља са ширењем тима Пензионерске картице и додао да је она један од начина којим држава показује да јој је брига о пензионерима приоритет.

  • Поред велике захвалности господину Кекићу и целом тиму Банке Поштанска штедионица на озбиљним и огромним попустима који ће бити, захвалио бих се и министру Синиши Малом и тиму Министарства финансија, који је током целог овог пројекта био уз Републички фонд ПИО, али и уз све остале пројекте које спроводимо, како би наши осигураници и корисници имали боље животе услове и бољи животни стандард. Пензионерска картица нове генерације је један од начина где у континуитету показујемо да нам је брига пензионера приоритет и овим путем позивам још компанија и државних институција да нам се придруже како би већ сутра дали нове погодности нашим пензионерима.

Подели

<