Министарство финансија: Лажним вестима обмањују грађане

Image

19. 10. 2023. Министарство финансија Републике Србије објавило је саопштење у коме упозорава грађане на то да су се протеклих дана у јавности појавиле лажне вести са лажираним изјавама потпредседника Владе и министра финансија Синише Малог, које се пласирају преко непроверених, једнократних портала, друштвених мрежа и алата за онлајн комуникацију, са лажираним логом медија и лажираним изворима и цитатима.

Последња у низу је лажна вест да пензионерима неће бити исплаћена једнократна помоћ од 20.000 динара а да ће пензије бити умањене, која се грађанима директно шаље преко платформе Вибер.

Министарство финансија истиче да ниједна од ових информација није тачна, и да су у питању хакерске манипулације које ће бити пријављене Одељењу за високотехнолошки криминал Министарства унутрашњих послова, те очекују решавање у што бржем року.

Истовремено, Министарство упућује грађане Србије да се о свим важним економским питањима наше земље, одлукама државе Србије о исплатама помоћи и повећању плата у јавном сектору и пензија информишу искључиво на званичним сајтовима Министарства финансија и Владе Републике Србије, те преко проверених медија, избегавајући сумњиве веб сајт адресе.

Помоћ пензионерима од 20.000 динара биће исплаћена крајем новембра или почетком децембра, пензије су увећане ванредном индексацијом од 5,5 одсто у октобру, а очекује се још једно повећање у јануару, како пензија, тако и плата у јавном сектору.

Подели

<