Нови споразуми с попустима за пензионерске картице

Image

28. 9. 2023. Директор Републичког фонда за пензијско и инвалидско осигурање, Реља Огњеновић, потписао је данас у Дирекцији Фонда споразуме о сарадњи са 17 нових привредних субјеката, партнера на пројекту Пензионерска картица нове генерације.

Споразуме су потписали директори и представници компаније ДУНАВ ОСИГУРАЊЕ а.д.o. Београд, DELHAIZE SERBIA doo Beograd, Акционарско друштво за осигурање  DDOR osiguranje Novi Sad, Preduzeće ĐAK doo Beograd, Дом здравља  MEDIGROUP Jedro, Београд, Privredno društvo za poslovne usluge Mercator-S doo Beograd, INSTITUT MIHAJLO PUPIN - PIEZOTEHNOLOGIJA - Preduzeće za proizvodnju piezoelektričnih i magnetnih komponenti doo, Beograd, Апотекарска установа „BENU”, Београд, PHOENIX PHARMA doo, Beograd, BANCA INTESA а.d. Beograd, Јавно предузеће Службени гласник, Београд, Wiener Städtische osiguranje a.d.o. Beograd, PAR PAK DOO BEOGRAD (Max Medica), Апотекарка установа Dr Max, Привредно друштво за угоститељство и туризам доо ПОБЕДА Предејане, BEO LAB Поликлиника, Београд, ДОО за производњу и промет наочара и слушних апарата SANI OPTIK Београд.

Директор Републичког Фонда ПИО, Реља Огњеновић је, након потписивања споразума са представницима фирми, изјавио да је списак фирми и институција које су се укључиле у акцију сада око 700 а да су споразуми потписани са близу 650. Према његовим речима за картице се пријавило више од 900.000 пензионера, а коришћење картица почиње 1. октобра, што ће бити обележено на Олимпијади трећег доба у Врњачкој Бањи.

  • Настављамо са озбиљним и одговорним радом на ширењу тима Пензионерске картице нове генерације. Желели смо да нам пензионери кажу шта им је још потребно и сада имамо ситуацију да су сви трговински ланци укључени, као и велики број апотека. Ово је још један показатељ да континуитет и брига коју постижемо ка пензионерима јесте приоритет и Фонда ПИО и државе Србије. Поред ванредног повећања пензија од 5,5% и једнократне помоћи од 20.000 динара, ово је веома важна ставка за наше пензионере, јер ће они директно, у свом новчанику, у својој потрошачкој корпи осетити бољитак и бригу државе о њима. Позвао бих привреду да се и даље укључује, као и пензионере да се пријављују. Број од преко 900.000 пријављених пензионера показује да је држава урадила прави потез новом Пензионерском картицом. Захвалио бих се свим друштвено одговорним компанијама које су показале да им је брига о пензионерима важна, али и да се захвалим Министарству финансија на великој подршци коју нам је дало у претходном периоду. Најаваио бих догађај у недељу, 1. октобра у Врњачкој бањи, када ћемо на Олимпијади трећег доба званично промовисати почетак примене Пензионерске картице и представити нове погодности за наше пензионере – рекао је директор Огњеновић.  

Појашњавајући процедуру подизања Пензионерске картице рекао је да се она преузима тако што Фонд ПИО шаље поруку пензионеру где се налази његова картица и када може да је преузме.

  • Како би преузимање ишло брже, за сада смо продужили радно време свих филијала Фонда ПИО до 18 сати, али се надам да ћемо у наредном периоду имати једно велико изненађење за пензиоинере и да ћемо од 1. октобра имати још један вид доставе где ће пензионери картице добијати малтене на кућну адресу - рекао је Огњеновић.

Председница Извршног одбора компаније "Дунав осигурање" Ивана Соковић је истакла да је ова компанија обезбедила значајне попусте на велики број својих производа за најстарије суграђане који имају Пензионерску картицу.

  • Обезбедили смо 10 одсто попуста на осигурање станова, ненастањених станова односно кућа за одмор и рекреацију, ауто-каско осигурање моторних возила, осигурање каско судара, осигурање помоћи на путовању, као и путничко здравствено осигурање било да пензионери путују индивидуално или породично - рекла је госпођа Соковић.

Председник Извршног одбора Wiener städtische osiguranje  а.d.о. Beograd Зоран Благојевић рекао је да су потписивањем Споразума са Фондом ПИО обезбеђени попусти на услуге осигурања уз Пензионерску картицу, и то за оне које су најзанимљивије овој популацији - за осигурање домаћинства и путно осигурање.

  • Ова наша активност и укључивање у овај државни пројекат је само наставак низа наших акција, које имају за циљ подршку заједници у склопу друштвено одговорног пословања Wiener städtische osiguranjа – истакао је господин Благојевић.

Привредни субјекти које су данас потписали споразуме са Фондом ПИО обезбедили су значајне попусте на робе и услуге из свог асортимана у распону од 5 до чак 50 одсто.

Подели

<