Објављена коначна листа за опоравак пензионера у бањама

Image

21. 4. 2023. На огласним таблама организација корисника пензија, односно Савеза пензионера Србије и Удружења пензионера Србије „Независност”, и огласним таблама свих организационих јединица Фонда ПИО објављене су коначне ранг листе корисника пензија који су остварили право на бесплатну рехабилитацију у 2023. години у бањама Србије. На овогодишњим листама жеља пензионера предњачиле су Врњачка Бања, затим Бања Ковиљача, Рибарска бања, Нишка бања, Сокобања, потом „Термал” у Врднику, бања Кањижа и бања Јунаковић у Апатину. Следи склапање уговора између Фонда ПИО и рехабилитационих центара, обавештавање корисника коју су бању добили и усаглашавање термина боравка.

Подсећамо да су право на бесплатну рехабилитацију у здравствено-стационарним установама и бањско-климатским лечилиштима у трајању од 10 дана ове године имали корисници старосних, инвалидских и породичних пензија, који имају пребивалиште на територији Републике Србије, чија пензија износи до 37.809 динара и немају друга лична примања, као и да од Огласа за 2020. годину нису користили ово право.

На основу издвојених средстава за ове намене и цена у бањским лечилиштима у 2023. години, право на рехабилитацију о трошку Фонда ове године ће моћи да искористи око 15.000 пензионера.

Подели

<