Пријаве за пензионерске картице и на шалтерима Пошта

Image

8. 8. 2023. Републички фонд ПИО и Пошта Србије, у уторак 8. августа 2023. године, у шалтер сали Главне поште у Београду, представили су нову услугу пријаве за пензионерске картице нове генерације на свим шалтерима пошта. Корисници пензије ће од сада своју пријаву за добијање Пензионерске картице моћи да поднесу у више од 1.500 пословница пошта широм Србије.

Поводом промовисања нове услуге, директор Фонда ПИО Реља Огњеновић, захвалио је Пошти Србије на исказаној заинтересованости да се укључи у пројекат Пензионерске картице коју издаје РФ ПИО.

  • Богатији смо за 1.500 пословница, места на којима ће наши пензионери моћи да се пријаве за нову Пензионерску картицу и то је наставак добре праксе, сарадње са државним предузећима, локалним самоуправама, где смо нашим пензионерима омогућили да у свом месту, у својој месној заједници, у својој пошти, искористе могућност да се пријаве за Пензионерску картицу нове генерације – рекао је Реља Огњеновић.

Он је навео да је РФ ПИО потписао више од 350 споразума са различитим државним институцијама и приватним сектором. Податак да се до сада 660 хиљада пензионера пријавило за Пензионерску картицу нове генерације говори да је иницијатива председника Србије пун погодак. Пензионерске картице су један од националних интереса који је Пошта Србије прихватила и подржала.

  • Бољи живот наших пензионера јесте национални интерес, а ми ћемо се трудити сваког дана да наши пензионери данас живе боље него што су живели јуче – нагласио је директор Фонда.

Огњеновић је најавио повећање пензија које ће у октобру износити 5,5 процената, као и да ће три месеца након тога уследити ново повећање од 14,6 одсто.

  • Имаћемо за 44 одсто веће пензије него што су биле, а то је оно што смо обећали, да ћемо 2025. године имати просечну пензију 450 евра, а просечну плату 1.000 евра – навео је Реља Огњеновић.

В. д. директора Поште Србије, Зоран Ђорђевић, истакао је да је прикључивање Поште Србије овом пројекту био потпуно логичан корак, с обзиром на то да се ради о јавном предузећу, једном од главних чинилаца када су у питању услуге које се пружају становништву, а поготово пензионерима, који када је реч о платним институцијама управо у Пошту Србије имају највише поверења. Ђорђевић је позвао пензионере да посету пословницама пошта широм земље, којих је у овом тренутку 1.534, искористе и за пријаву за Пензионерску картицу, и нагласио да је ова услуга коју пружа Пошта Србије потпуно бесплатна. Он је казао да ће запослени на шалтерима пошта пензионерима нудити могућност да се пријаве за своју Пензионерску картицу и истакао да пријава не захтева превише сложену процедуру и много времена, а пензионери ће убудуће добити велику корист од тога.

Подсећамо да примена и коришћење нових пензионерских картица почиње 1. октобра.

Image
Image

Подели

<