Уручена прва Пензионерска картица нове генерације

Image

28. 8. 2023. У Филијали за град Београд Републичког фонда ПИО, 28. августа, директор Фонда Реља Огњеновић уручио је прву Пензионерску картицу нове генерације, чија употреба почиње 1. октобра.

  • Данас имам част да у име иницијатора овог пројекта, председника Александра Вучића, уручим прву Пензионерску картицу нове генерације. Као директор Фонда ПИО јако сам срећан због овог пројекта, и због великог броја пензионера, више од 730.000, који су се до сада пријавили, и који ће од данас моћи да преузму своју картицу, а од 1. октобра кренути да користе погодности које им је држава Србија омогућила. Овим смо показали да нам је брига о пензионерима приоритет и да је, како волим да кажем, брига о пензионерима национални интерес. Позивам овом приликом и остале пензионере да се пријаве, искористе могућности Пензионерске картице нове генерације, а исто тако позивам и привредне субјекте, који су у великом броју подржали нашу акцију, да се прикључе. У наредним данима спремамо велика изненађења за пензионере и мислим да ћемо имати још веће и боље попусте – рекао је Реља Огњеновић и навео да се до сада више од 400 привредних субјеката придружило пројекту Пензионерска картица, а да су са још толико њих споразуми у припреми.

Како је појаснио директор Фонда, први контигент пензионерских картица уручује се у Београду, а већ од 29. августа картице ће се уручивати у целој Србији, да би до 1. октобра сви пензионери који су се пријавили, добили своју картицу и могли да је користе.

  • Оно што је наша обавеза, због великог броја пензионера који су се пријавили, јесте да поред наших филијала и испостава, организујемо поделу пензионерских картица нове генерације и у градовима, у општинама и месним заједницама. Гледаћемо да пензионерима дођемо малтене до кућног прага, како бисмо показали да нам је поред бриге да обезбедимо попусте у државним и приватним установама, приоритет и брига о њиховом здрављу, тако што ћемо доћи што ближе њима и поделити им картице, да они не би чекали у редовима и да би избегли гужве – казао је Реља Огњеновић.

Он је подсетио да ће сви пензионери путем мобилних телефона чије бројеве су оставили кад су се пријављивали за Пензионерску картицу, када њихова картица буде израђена, добити обавештење када и где могу да преузму своју картицу.

  • Погодности које ће пре свега привреда, а онда и државне институције омогућити, биће јасно истакнуте на сајту Фонда ПИО, али искористићемо прилику да и у сарадњи са медијима на све велике акције позовемо пензионере, и објаснимо им где ће све моћи да користе картице – рекао је Реља Огњеновић.

Он је објаснио да ће све приватне фирме, апотеке, трговински ланци и остали учесници у овом пројекту, на својим објектима имати истакнуту налепницу на којој ће се видети да су они партнери Пензионерске картице нове генерације, а о самим попустима корисници ће моћи да се информишу на лицу места или путем званичног сајта Фонда ПИО. Такође је најавио и мобилну апликацију која ће бити намењена корисницима Пензионерске картице.

Прву Пензионерску картицу директор Фонда је уручио Милици Станимировић, корисници пензије из Београда.

  • Велика ми је част и задовољство што ми ви лично уручујете ову картицу и што сам ја прва међу свим пензионерима који ће картицу добити – истакла је ова пензионерка.

Како је навела, Пензионерска картица јасно говори о томе да Фонд ПИО и директор Фонда брину о стандарду пензионера и о њиховом животу.

  • Ову картицу бих користила да бих побољшала квалитет живота и кућни буџет, а највише бих је користила за лекове, јер је то велика ставка коју пензионери користе, а троши доста новца. Добро је и што картицу можемо да користимо у целој Србији, јер имам могућности да путујем, па много значи да картицу могу да користим где год одем – навела је Милица Станимировић.
Image
Image

Подели

<