Исплата пензија

Категорија пензионера

Пензија за

Датум исплате

Запослени новембар 9. децембар*
11. децембар**
Самосталне делатности новембар 2. децембар*
4. децембар**
Пољопривредни новембар 5. децембар*
5. децембар**
Војни новембар 5. децембар*
5. децембар**
Републике бивше СФРЈ новембар 11. децембар

* преко текућих рачуна
** на кућне адресе и на шалтерима пошта

Просечна пензија

Просечан износ пензијe за октобар 2023. године износи 39.874 динара. Податак објављен 24. новембра 2023. године.

Филијала Кикинда

Од 20. јуна 2023. године Филијала Кикинда је привремено измештена на адресу Генерала Драпшина 20, где ће се обављати сви послови из области пензијског и инвалидског осигурања док се не заврши реконструкција зграде. Телефони су остали непромењени. Вештачење ће се обављати на адреси Војводе Путника 37 (зграда Градског  удружења пензионера). Испостава Нови Кнежевац од 3. јула 2023. године радиће на адреси Краља Петра I Карађорђевића 65.

Филијала Зрењанин

Филијала Зрењанин ће, од уторка 4. 7. 2023. године, привремено радити на новој адреси - Чарнојевићева 1а, у Зрењанину, због реконструкције пословног простора. У новим просторијама ће се обављати сви послови везани за остваривање права из пензијског и инвалидског осигурања. Телефони остају непромењени.

Служба 1 привремено измештена у Венизелосову 31

Од 26. априла 2023. године, Служба Филијале за град Београд 1, привремено се измешта из Булеварa уметности 10 на Новом Београду, на нову адресу – Венизелосова 31 на Дорћолу, где се обављају и послови вештачења  по захтевима за негу и помоћ другог лица и телесно оштећење корисника из Београда. Реконструкција се обавља како би се обезбедили бољи услови за коришћење услуга и остваривање права осигураника и корисника.

Потврде и уверења

Потврде и уверења о подацима унетим у матичну евиденцију осигураника и матичну евиденцију корисника РФ ПИО могу подићи и друга лица, уколико за подносиоца захтева доставе на увид личну карту и попуњену и потписану ИЗЈАВА О САГЛАСНОСТИ.

Вести

Дани разговора са Хрватском

Dani sa Hrvatskom 1

1. 12. 2023. Међународни дани разговора са Хрватском за осигуранике који имају стаж осигурања навршен у Србији и у Хрватској и за кориснике права из пензијског и инвалидског осигурања остварених применом билатералног споразума о социјалном осигурању између ове две земље одржани су у Београду и у Сремској Митровици.

Подели

Отворен парк међугенерацијске солидарности у Бачакој Паланци

BP2

30. 11. 2023. У оквиру овогодишњег пројекта Међугенерацијска сарадња, Републички фонд  ПИО је организовао уређење градског парка „Тиквара“ у Бачкој Паланци,  граду који је пре неколико месеци претрпео велике последице невремена.

Подели

Подела пензионерских картица у Дому Бежанијска коса

Dom 1

29. 11. 2023. На иницијативу Дома Бежанијска коса, Фонд ПИО је 29. новембра организовао поделу пензионерских картица за кориснике овог дома који их до сада нису преузели.

Уручењу картица присуствовали су директор Републичког фонда ПИО, Реља Огњеновић, директор Установе Геронтолошки центар Београд (УГЦБ), Срђан Димитријевић, и управница Дома Бежанијска коса, Марија Гавриловић.

Подели

Исплата једнократне помоћи од 20.000 динара

Relja Ognjenovic 23112023

23. 11. 2023. У складу са Закључком Владе Републике Србије, Републички фонд ПИО исплатиће новчану помоћ у износу од 20.000 динара корисницима пензија (старосним, превременим старосним, инвалидским и породичним пензионерима), корисницима привремене накнаде – инвалидима рада друге и треће категорије инвалидности, односно преостале радне способности (у складу са чл. 223 и 225 Закона о пензијском и инвалидском осигурању) и инвалидној деци – корисницима привремене накнаде код Републичког фонда ПИО, који су остварили право закључно са 23. новембром 2023. године.

Подели

Договор о електронској размени података Фонда ПИО Републике Србије и Федералног завода М-ПИО Босне и Херцеговине

Dogovor BiH 17112023

17. 11. 2023. У циљу ефикасног спровођења Споразума и Административног споразума између Босне и Херцеговине и Савезне Републике Југославије о социјалном осигурању (из 2003. године) Републички фонд за пензијско и инвалидско осигурање и Федерални завод за мировинско/пензијско и инвалидско осигурање закључили су данас у Дирекцији Фонда ПИО у Београду Договор о електронској размени података у области пензијског и инвалидског осигурања и пратећи документ, Технички протокол о електронској размени података.

Подели

<