*

Директор Републичког фонда за пензијско и инвалидско осигурање, Реља Огњеновић, у присуству потпредседника Владе Републике Србије и министра финансија Синише Малог потписао је данас у Дирекцији Фонда споразуме о сарадњи са 16 нових привредних субјеката, партнера на пројекту Пензионерска картица нове генерације.

Споразуме су потписали директори и представници компанија НИС а.д. Нови Сад (више од 300 малопродајних објеката широм Србије), АМАН доо Сурчин (270 продајних трговинских објеката), ЈП Путеви Србије (четири продајна места), MediGroup dr Ristić Београд (пет домова здравља), Акватен – дома за смештај старијих и одраслих лица Алибунар, Дома за смештај одраслих и старијих „Свети Трифун“ Београд (смештај на две локације), Очне куће Алберт Београд и Дијагностичког центра Алберт Београд, Специјалне болнице Меркур Врњачка бања, Бање Русанда из Меленаца, Специјалне болнице за рахабилитацију Мillennium Medical Centar у Врањској бањи, Специјалне болнице за неспецифичне плућне болести Сокобања, Специјалне болнице за рехабилитацију Бања Кањижа, Специјалне болнице за рехабилитацију Јунаковић Апатин, Специјалне болнице за рехабилитацију Гамзиград, Зајечар и Атомске бање, Горња Трепча.

Министар финансија захвалио je привредним субјектима који су препознали важност овог пројекта, директору Фонда, Рељи Огњеновићу и Привредној комори Србије што је узела учешће у овом важном пројекту.

Ово је велики дан за наше најстарије суграђане, за наше пензионере, до данас је преко 600 компанија и институција узело учешће у овом пројекту, данас још 16 нових, са великим користима за наше суграђане. Ово је само још један показатељ наше одговорне политике коју водимо када су најстарији суграђани у питању. Као што је председник Вучић и обећао, ми ћемо између 25. новембра и 5. децембра пензионерима у Србији исплатити 20.000 динара једнократне новчане помоћи. Снижавање стопе инфлације на осам одсто, уз повећање пензија, довољно говори на који начин у реалном износу штитимо животни стандард грађана Србије. На сваки могући начин, па и кроз ове пензионерске картице, утичемо на то да нам се одржи, сачува и побољша животни стандард грађана Србије – поручио је Синиша Мали и подсетио да од 1. октобра следи ванредно повећање пензија од 5,5 одсто и од 1. јануара додатних 14,8 одсто.

Директор Републичког Фонда ПИО, Реља Огњеновић, захвалио је привредним субјектима који су подржали ову акцију, који су део тима Владе Републике Србије и Фонда ПИО, председнику Александру Вучићу, иницијатору овог пројекта, и министру Синиши Малом.

Републички фонд ПИО следи политику Владе Републике Србије, а то је политика одговорности, политика озбиљности и политика бриге о нашим најстаријим суграђанима. То смо показали и кроз повећање пензија, које је било два пута ове године, кроз новчано давање од 20.000 динара сваком пензионеру, које ће бити до 5. децембра, али и кроз све друге мере које Фонд ПИО као државна институција спроводи. То је милијарду динара за бесплатан боравак наших пензионера у бањама, пакети за наше најугроженије пензионере. Континуитет те политике јесте Пензионерска картица нове генерације којом смо ми желели да поред новчаних давања, поред слања пензионера у бање имамо још једну меру која ће омогућити да у потрошњи пензионерски динар вреди више – рекао је Огњеновић.

Број од 870.000 пензионера пријављених за пензионерске картице, истакао је директор Фонда, говори да идемо у добром смеру.

То нас истовремено обавезује да наставимо даље да радимо и да анимирамо нове компаније, нове привредне субјекте који ће дати још веће и још боље попусте како би наши већ данас живели боље него што су живели јуче – додао је Огњеновић.

Специјални саветник председника Привредне коморе Србије, Милун Тривунац, подсетио је да се Привредна комора Србије укључила у акцију пензионерских картица и, као партнер Владе Републике Србије, преко својих чланица, омогућила да преко 600 привредних субјеката учествује у овој акцији међу којима су бројни трговачки ланац, апотеке, месаре, пекаре, здравствене институције и остале установе које су битне за живот и куповну моћнаших пензионера.

Ове мере су добре и за саму привреду и за саме фирме. Давањем бенефита грађанима фирме улажу у своју базу клијената и одржавају учешће на тржишту – рекао је Тривунац.

Фирме које су данас потписале споразуме са Фондом ПИО дале су велики број попуста на робе и услуге из свог асортимана у распону од три до чак 40 одсто.

Датум

Подели

<