Медијска хајка у вези са променама пребивалишта грађана није заобишла ни Фонд ПИО

Image

11. 3. 2024. Агенција Бета објавила је данас саопштење Странке слободе и правде, Градског одбора Нови Сад, под насловом „ССП Нови Сад поднео 24 кривичне пријаве против одговорних особа у одељењу за управне послове ПУ“, у којем се између осталог наводи да је Фонд ПИО пребацио 50 запослених из Покрајинског ПИО фонда на привремени рад од два месеца у Београд, уз промену пребивалишта.

Реља Огњеновић, директор Републичког фонда ПИО је, реагујући на објаву, истакао да је ово удар не само на грађане Новог Сада и Београда и на институције, већ и на све грађане Србије којима поједини медији поручују да свако ко подржава политику актуелне власти може бити предмет монтираних снимака и спинованих представа, било где да се налази или да је запослен у било којој државној институцији.

  • У овој констатацији не постоји не једна реч која је истинита и нејасно је одакле некоме ко се залаже за „слободу и правду“ право и храброст да излази у јавност са очигледним измишљотинама. Оптуживати институцију као што је Фонд ПИО, која одговорно обавља изузетно озбиљне и обимне послове, без и једног аргумента и тачне чињенице, прелази ивицу разума. Јасно је да је ово само спиновање ради изазивања незадовољства на политичкој сцени и постизања малициозних циљева, чији крајњи резултат треба да буде промена власти, а не добробит грађана Србије. Да не би било забуне, одговорно тврдим да ни један запослени из било ког организационог дела Фонда, па ни из Покрајинског фонда, није преведен у Београд на привремени рад и није ни могло да им се мења пребивалиште. Вероватно је идеја аутора ових неистина била да уздрма моју позицију, као директора Фонда, а како нису нашли ништа лично за мене, најлакше им је било да се етикетира Фонд да ради нешто што нема друштвено оправдање. У сваком случају, недопустиво је било коме, па ни политичким партијама, да руше углед институције која на најбољи начин брине о сигурности 1,65 милиона корисника и опслужује више од 2,8 милиона осигураника. Позивам надлежне институције да одмах и по хитном поступку реагују и санкционишу или одговорна лица у Фонду или лица која су поднела лажне кривичне пријаве, јер треће опције нема. У Србији ће институције радити свој посао, а грађани бирати власт на изборима, а не у страним амбасадама - рекао је Огњеновић.

Подели

<