Пензионерске картице

ПРЕГЛЕД ПОТПИСАНИХ СПОРАЗУМА


ИНСТРУКЦИЈЕ ЗА КОРИСНИКЕ:


ИНСТРУКЦИЈЕ ЗА ПРИВРЕДУ:


 


 

Поштовани корисници,

Републички фонд ПИО обезбеђује вам могућност добијања Пензионерске картице нове генерације које се, осим доказивања статуса пензионера, користе за остваривање погодности и попуста у свакодневној потрошњи и доприносе побољшању материјалног статуса пензионера и корисника осталих права из пензијског и инвалидског осигурања.

У овај пројекат Фонда укључује се шира друштвена заједница, пре свега Влада Републике Србије, локалне самоуправе, друштвено одговорни привредни субјекти и предузетници који обезбеђују посебне попусте пензионерима који при плаћању роба и услуга приложе Пензионерску картицу, као и јавна предузећа, привредна друштва и институције које обезбеђују бенефите по основу бодова.

Сваки пензионер и корисник осталих права из ПИО који је заинтересован за издавање Пензионерске картице, потребно је да се пријави и Фонд ће израдити картицу.

Почев од 15. марта 2023. године, преко овог портала, као и у свим организационим јединицама Фонда, на шалтерима Банке Поштанска штедионица и шалтерима ЈП Пошта Србије корисници се могу пријавити за Пензионерску картицу. Пријава је електронска и можете је урадити и из својих домова, преко мобилног телефона или рачунара, уносом ЈМБГ и броја мобилног телефона у апликацију.

Када ваша Пензионерска картица буде израђена и персонализована, послаћемо вам поруку на мобилни телефон, који сте нам доставили приликом пријаве, да дођете у филијалу Фонда ради преузмања.

 

                                                                                                                                                 Ваш Републички фонд за пензијско и инвалидско осигурање

Подели

<