Подела пензионерских картица у УГЦ Београд - Дому Вождовац

Image

21. 2. 2024. Како би се изашло у сусрет пензионерима који су смештени у Дому за старија лица Вождовац, Фонд ПИО је, у сарадњи са управом Дома, данас организовао поделу пензионерских картица за кориснике овог Дома који их до сада нису преузели. Уручењу картица присуствовали су директор Републичког фонда ПИО, Реља Огњеновић, директор Установе Геронтолошки центар Београд (УГЦБ), Срђан Димитријевић, и управница Дома Вождовац, Сандра Стојковски.

Директор Фонда имао је прилику да пензионерима лично уручи пензионерске картице, да им појасни које бенефите оне доносе, али и да поразговара са њима о осталим темама које су важне за њихову свакодневницу, здравље, друштвени живот.

  • Настављамо са поделом картица, чиме показујемо да Пензионерска картица није тренутна ствар, већ системско решење државе како би наши пензионери живели боље. Број од 1,1 милион пензионера који су се до сада пријавили показује потребу пензионера за Пензионерском картицом, али и поверење које указују Фонду ПИО и држави Србији, а 830 партнерских фирми које су подржале пројекат показује да смо вредно радили на томе да пензионерима уз Пензионерску картицу учинимо приступачнијим апсолутно све њихове потребе – рекао је Огњеновић.

Он је додао да држава системски брине о пензионерима, што се показује на различите начине, првенствено повећањем пензија, која се годинама уназад реализују два пута годишње, исплатом једнократне помоћи, као и повећањем средстава за друштвени стандард корисника пензија за који је у овој години издвојено више од милијарду динара, од чега је највећи део намењен за одлазак пензионера у бање, чак 22.000 корисника ове године, а да је за пакете солидарне помоћи за 2024. годину издвојено близу 100 милиона динара.

Огњеновић је приликом поделе пензионерских картица корисницима Дома Вождовац рекао да старији картице највише користе у трговинским радњама и апотекама и истакао да захваљујући доброј наплати доприноса за пензијско и инвалидско осигурање пензионери осим јануарске повишице од 14,8 одсто, током године могу да очекују још пријатних изненађења.

Срђан Димитријевић, директор УГЦБ, захвалио је директору Фонда ПИО што је личним присуством указао поштовање корисницима овог дома и целокупној Установи Геронтолошки центар Београд и подсетио да је, осим у Дому Вождовац, и у Дому Бежанијска коса на исти начин подељено 308 пензионерских картица.

  • На тај начин наши корисници биће привилеговани да искористе све оне погодности које та картица носи и које ће носити убудуће, јер ће се тај програм ширити временом и биће на добробит свих наших корисника – додао је Димитријевић.
Image
Image
Image
Image
Image

Подели

<