Директор Реља Огњеновић на спортској манифестацији пензионера Београда

Image

21. 5. 2024. Директор Републичког фонда за пензијско и инвалидско осигурање, Реља Огњеновић и помоћник директора Фонда, Драгана Калиновић, данас су присуствовали отварању Треће спортско-рекреативне манифестације пензионера Београда “Меморијал Василија Белобрковића”, у Хали спортова „Ранко Жеравица“ на Новом Београду, који организује Градска организација пензионера Београда.

Такмичарма и свим присутнима испред Фонда ПИО речи подршке упутио је директор Реља Огњеновић, који је захвалио пензионерима на енергији коју показују и образложио да подршка државе није само у повећању пензија, већ и у пакетима солидарне помоћи, бесплатном опоравку пензионера у бањама Србије и кроз подршку спортско-рекреативним манифестацијама пензионера.

  • Велика ми је част да вам се испред Републичког фонда за пензијско и инвалидско осигурање обратим и да вас поздравим и дам подршку. Али, не само подршку на речима, јер смо ми издвојили 22,3 милиона динара за спортско-рекреативне и културне манифестације пензионера, а број људи који се овде појавио нам говори да смо били  апсолутно у праву. Јер, подршка државе није само у повећању пензија, које је ове године било 14,8 посто. Подршка државе је и у 55.000 солидарних пакета помоћи које ћемо поделити ове године. Подршка државе је и у 22.000 пензионера који ће ове године 10 дана боравити бесплатно у нашим прелепим бањама. Подршка државе је и у виду спортско-рекреативних манифестација, које вас укључују у друштвени живот и после радног века. Ваша енергија нам даје обавезу да се боримо, да све оно што сте ви изградили за живота одржавамо, да пројекте које сте ви започели, ми завршавамо и да заједничким снагама уђемо у нове пројекте у којима ћемо сутра и ви, а и наша деца и ми, заједно са вама, живети боље. Хвала вам што верујете у нашу државу, а ја вам обећавам да ће ваша држава Република Србија и ваш Републички фонд ПИО бити увек уз вас – рекао је директор Огњеновић.

Данашњи спортски дан је квалификациона манифестација Градске организације пензионера Београда за централну републичку Олимпијаду трећег доба, која се традиционално одржава у Врњачкој Бањи у октобру, месецу старијих.

Image
Image

Подели

<