Подела пакета солидарне помоћи у Kуршумлији

Image

23. 5. 2024. У просторијама Удружења пензионера у Куршумлији 23. маја су уручени пакети солидарне помоћи за укупно 190 корисника пензије из ове општине који су остварили право на овај вид друштвеног стандарда.

Пакете је корисницима пензија уручио директор Фонда ПИО Реља Огњеновић заједно са председником Савеза пензионера Србије проф. др Андрејом Савићем, а подели су присуствовали и председник општине Куршумлија, Војимир Чарапић, председница Удружења пензионера Куршумлија, Споменка Јаковљевић, и директор Филијале Фонда ПИО у Прокупљу, Никола Копривица.

  • Захвалан сам пензионерима на великој борби за ову нашу државу и свестан сам да су нас на тај начин обавезали и мотивисали да се још више боримо и радимо, да отварамо нове фабрике и нова радна места. Самим тим ћемо имати веће плате и пензије и моћи ћемо да планирамо и реализујемо нове пројекте како бисмо им омогућили квалитетнији живот у трећем добу – рекао је том приликом директор Фонда Реља Огњеновић.

Председник САПЕНС-а, проф. др Андреја Савић, изразио је задовољство због поделе пакета солидарне помоћи најугроженијим корисницима пензија у Куршумлији.

  • Ово је заједничка акција коју је држава поверила Републичком фонду ПИО и Савезу пензионера Србије. Надам се да ће ова година бити значајно квалитетнија у погледу бројности и садржаја пакета солидарне помоћи. На тај начин држава пружа заиста здушну подршку нашим најстаријим суграђанима – рекао је проф. др Андреја Савић.

Подела једнообразних пакета солидарне помоћи за кориснике са висином пензије до 24.987 динара почела је 20. маја, а очекује се да ће у наредних неколико дана свих 55.000 пензионера који су остварили право на овај вид помоћи добити своје пакете.

Подели

<