Отворена 17. Олимпијада трећег доба

Image

19. 9. 2024. На шеталишту Променада у Врњачкој Бањи, данас је свечано отворена 17. Олимпијада спорта, здравља и културе трећег доба. Отварању су присуствовали председник Владе Републике Србије, Милош Вучевић, председник општине Врњачка бања, Бобан Ђуровић, директор Републичког фонда ПИО, Реља Огњеновић са сарадницима, као и представници организатора Олимпијаде - председник Савеза пензионера Србије, проф. др Андреја Савић и председница Покрета трећег доба Србије, Драгана Калиновић.

Директор Фонда ПИО обратио се присутнима изразивши задовољство што је део најмасовнијег скупа пензионера у току године.

  • Част ми је и задовољство што сам данас овде и што сам део најмасовнијег скупа пензионера у току године. Поздрављам вас испред Републичког фонда ПИО и пружам вам подршку, али не подршку само на речима, већ и подршку кроз дела. А наша дела имају континуитет. И ове године смо послали више од 22.000 пензионера бесплатно у бање, поделили смо 56.000 пакета пензионерима, финансијски подржавамо ову манифестацију за коју смо у овој години издвојили преко 22 милиона, што је четири и по пута више него 2016. године када смо почели да финансирмо спортске и културно-рекреативне активности пензионера као посебан вид друштвеног стандарда. Хвала вам што верујете у своју државу. Хвала вам за жртву коју сте поднели свих ових година и хвала вам што сте нам изградили државу. Обећавам да ће ваша држава и даље бити уз вас и да ће једно од основних начела бити континуитет у помоћи пензионерима - рекао је Огњеновић.

Отварајући Олимпијаду, премијер се захвалио пензионерима на свему што су урадили за Србију:

  • Да није било вас, не бисмо до краја године могли да спојимо Моравски коридор и Врњачку Бању са ауто-путем, да није било вас, Србија не би опстала. Преносим вам поруке председника државе и Владе Србије: прво, до краја године пензије ће бити повећане за око 11 одсто, друго, у наредне две године држава ће трајно решити питање пензионера са најмањим примањима и, треће, позивамо вас да се укључите у доношење свих најважнијих одлука за државу и друштво. Хајде да радимо заједно да наша деца и унуци остану да раде у нашој Србији! - поручио је премијер Вучевић.

По завршетку церемоније отварања, директору Републичког фонда ПИО припала је част да повуче први сликарски потез на белом платну и тиме симболично отворио сликарску колонију Олимпијаде.

Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image

Подели

<