Пензионерске картице Фонда ПИО

Image

1. 5. 2004. Протекло је нешто више од годину дана како је у Фонду ПИО покренут пројекат Пензионерска картица нове генерације и шест месеци како је картица у примени, што је довољно времена да се, на осносу остварених резултата, дају оцене корисности и употребљивости картице. 

Резултате пројекта оцењује директор Републичког фонда ПИО, Реља Огњеновић, који наглашава да је применом пензионерске картице постигнуто задовољство корисника, који су добили могућност плаћања роба и услуга уз попусте и додатне погодности, партнерских фирми које обезбеђују погодности, јер им је појачан промет, као и Фонда ПИО и државе, који су на овај начин директно обезбедили бољи стандард и квалитет живота најстарије популације:

  • Наш основни мотив у вези пензионерских картица био је да омогућимо пензионерима да за новац којим располажу добију више и у томе смо успели, уз свесрдну подршку државе и партнерских фирми које су показале висок ниво друштвене одговорности и понудиле додатне попусте за кориснике пензионерских картица. До сада нам се пријавило преко 1,12 милиона корисника који су заинтересовани за добијање картице, израђено је 98% картица, а преко 80% је преузето и користи се свакодневно. Партнерске фирме с којима смо потписали споразуме о попустима, а којих је до сада преко 860, чине практично сви најзначајнији привредни субјекти који послују у целој земљи, али и бројне фирме и предузетници који су значајни на локалном нивоу. Пензионерима је омогућено да остваре попусте  на лекове и храну, прехрамбене производе и кућну хемију, али и техничку робу, превозничке услуге, здравствене и лабораторијске услуге, услуге институција културе, спортске активности и сл. Речју, оно што је пензионерима и најпотребније. Када све сагледамо и узмемо у обзир мишљење пензионера, као и партнерских фирми, можемо рећи да је овај пројекат оправдао своју сврху – закључује директор Огњеновић.

Да подсетимо, пријава за пензионерске картице је и даље актуелна, за све оне који се до сада нису пријавили, као и за нове пензионере који први пут улазе у право, на потписивању нових споразума континуирано се ради, апликација „Пензионерска картица“ са свим информацијама о фирмама и попустима је доступна бесплатно на мобилним уређајима, а пензионери који су се пријавили, а нису још преузели своју картицу, нити су је добили преко поште у периоду када је пошта достављала на кућну адресу, могу доћи у најближу филијалу, службу или испоставу и, уз личну карту, преузети своју картицу.

Подели

<